Eskild Ebbesen indtræder i Idrættens Hall of Fame

7. januar 2017:

7. januar 2017 var en stor dag for familien Ebbesen, og i særdeleshed Eskild, der blev optaget i Idrættens Hall of Fame ved DR’s store sportsgalla, Sport 2016, i Herning.

Buste, overraskelser og vej i Silkeborg
Familien var med på scenen, da Eskild kunne afsløre sin buste, der skal stå i Idrættens Hus i Brøndby, og Eskild blev overrasket på scenen af de roere han gennem 16 år og fem OL-deltagelser har vundet medaljer med i Atlanta, Sydney, Athen, Beijing og Rio de Janeiro.

En sidste overraskelse var, da han fik opkaldt en passage tæt på den lokale roklub i fødebyen Silkeborg efter sig, Eskild Ebbesens Passage.

Foto: Lars Møller

32. medlem af Hall of Fame
Fra scenen var der krammere fra den nuværende Guldfirer-besætning, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe og Jacob Jacob Søgaard.

“Det har været en helt fantastisk karriere og nogle fantastiske oplevelser, og det havde ikke kunnet lade sig gøre uden nogle fantastiske holdkammerater, min hustru Rikke og mine tre børn samt alle de mange andre, der gennem årene har været med omkring holdet og har støttet op omkring Guldfirerens projekter. En stor tak herfra,” lød det fra en stolt og rørt Eskild på scenen i Boxen.

20 år på toppen
Eskild bev optaget som det 32. medlem for sine bedrifter i en næsten 20 år lang karriere med rosport på topplan, som blandt de største resultater tæller tre OL-guld, to OL-bronze og seks VM-guld med skiftende besætninger på Guldfireren.

Eskild blev med optagelsen en del af en unik klub af danske sportskoryfæer som Paul Elvstrøm, Michael Laudrup, Anja Andersen og Ragnhild Hveger.

LÆS MERE HER:

Video fra Sport 2016 – klik her.

Video om optagelsen i Hall of Fame med klip fra karrieren – klik her.

Link til Hall of Fame-profil – klik her.

Artikel: Eskild Ebbesen hyldes med passage i Silkeborg – klik her.

Ny bog fra Eskild: Træn som en vinder

15. marts 2016:

Ny bog: OL-vinderen viser vejen til topformen

Drømmer du om at blive hurtigere, mere udholdende, gennemføre et maratonløb eller måske prøve kræfter med den ultimative udholdenhedsprøve: En Ironman? Med Træn som en vinder giver den tredobbelte OL-guldvinder, 6-dobbelte verdensmester, verdensrekordholder og Ironman, Eskild Ebbesen, dig en simpel og effektiv guide til, hvordan du kan præstere optimalt med den tid, energi og økonomi du har til rådighed.

Alt sammen baseret på den nyeste forskning og Eskilds egne erfaringer som elitesportsmand. I bogen kan du blandt andet læse om:

  • Optimal konditionstræning iforhold til tid.
  • Konditionstræningens effekt på sundhed, energi og mental præstation.
  • Hvordan du holder motivation til træningen mod det endelige mål.
  • Præstationsoptimering: Alt fra optimal kost til at være “bedst, når det gælder”.
  • Derudover får du et 24 ugers konditionstræningsprogram til triatlon eller enkeltdiscipliner som løb, cykling, svømning og roning.

“Jeg har erfaret, at rigtig mange godt vil i bedre form. De vil godt gøre en indsats for at blive sundere og stærkere og præstere bedre, men de mangler måske nogle ideer til, hvordan man skal gøre. Mange træner ikke så hensigtsmæssigt og bruger deres tid og økonomi på en måde som ikke nødvendigvis giver de bedste resultater. Jeg vil gerne give mine erfaringer videre og give noget inspiration til, hvordan man prioriterer og optimerer. Rigtig god fornøjelse,” siger Eskild Ebbesen.

Bogen er udgivet af Politikens Forlag, og kan købes i boghandler over hele landet og bl.a. på www.saxo.com

Træn som en vinder_forside

Tænk som en vinder – Eskild Ebbesens nye bog

Tirsdag den 7. oktober 2014 udkommer Eskild Ebbesens bog Tænk som en vinder fra Politikens Forlag. Bogen kan købes i boghandlere over hele landet og koster 250 kroner.

“Jeg har altid en målsætning om at blive bedre, og mine metoder har efterhånden så mange år og sejre på bagen, at jeg synes, de skal deles.”

Eskild Ebbesen - Tænk som en vinder_forside

Har du svært ved at bevare fokus, forsvinder din motivation, mangler du viljestyrke og overskud, så er bogen her noget for dig. I Tænk som en vinder deler verdens mest vindende letvægtsroer ud af sin erfaring. Siden begyndelsen af sin karriere i Guldfireren har Eskild Ebbesen arbejdet målrettet med de mentale strategier, der har været afgørende for hans succes. I dag bruger han sin viden til at motivere både sportsfolk og medarbejdere i erhvervslivet via foredrag og coachingforløb, og nu har han samlet sin viden i denne bog.

“Med Tænk som en vinder ønsker jeg at give indspark og inspiration til en livsstil, hvor der er højt til loftet, og ambitionerne får lov til at fylde,” fortæller Eskild Ebbesen.

Bogen er inddelt i 3 dele
I første del får læseren en række redskaber til at optimere sine fysiske omgivelser og derudover en masse viden om, hvordan man kan påvirke sine tanker, så de bliver mere hensigtsmæssige og succesorienterede. I anden del af bogen går Eskild Ebbesen i dybden med, hvordan motivationen og viljestyrken øges, samt hvordan man når ambitiøse målsætninger.

Tredje del af bogen handler om, at mennesket er udstyret med instinkter, vaner og mekanismer, som man ikke kan vælge fra. Men man kan lære, hvordan man er påvirket af dem, og om de vejleder eller vildleder.

Om Eskild Ebbesen – klik her.

Kant Arkitekter øger sundheden med Eskilds hjælp

Eskild Ebbesen har lavet et sundhedsforløb med Kant Arkitekter og 23 af deres ansatte. De har fået foretaget et sundhedstjek i begyndelsen af forløbet samt ni måneder senere.

23 ansatte var igennem et sundhedstjek, hvor kroppens generelle sundhed blev kigget efter i sømmene, og på de ni måneder blev den gennemsnitlige body-age sænket med hele 2,6 år.

Mere energi og større modstande over for stress
“Jeg testede kroppens generelle sundhed og lagde i deres træning vægt på, at medarbejderne med en øget fokus på deres sundhed kunne opnå mere energi i hverdagen og på arbejdet, udsigt til et længere liv samt større modstand overfor stress og generet mere tilfredshed. En sænkning på 2,6 år i deres body-age er rigtig flot på de ni måneder, og det beviser bare, at en aktiv hverdag med fokus på egen sundhed virker,” fortæller Eskild Ebbesen.

Man kan ifølge Eskild Ebbesen dele deltagere op i tre kategorier.

“Der vil altid være nogen, der ikke rykker sig så meget på grund af ekstraordinære hændelser som eksempelvis sygdom i familien eller skilsmisse. Den brede gruppe er typisk dem, der gør lidt i forvejen og tænker over deres sundhed, men ikke rigtig får gjort det, de gerne vil – kun i korte perioder. Den gruppe rykker sig typisk ved sådan et projekt, fordi de får mere struktur på deres træning og sundhed og motivation til at gøre mere. Der er også altid en gruppe, som rykker sig rigtig meget. Nogle som virkelig bliver motiveret og ser muligheden i sundhedsprojektet for at få den hjælp og motivation, der skal til. De rykker på deres kondition, stopper måske med at ryge og taber sig måske hurtigt 7-8 kg. Det kan de kun gøre, fordi deres udgangspunkt er forholdsvis lavt, og dermed virker træningen hurtigt for dem,” forklarer Eskild Ebbesen.

Forløbet med Eskild har givet de ansatte en struktur og indsigt som motiverer dem til at ville gøre en forskel for sig selv.

“Medarbejderne har taget rigtig godt imod projektet, alle har været med og det har rigtig godt at se hvordan nogle virkelig har rykket sig,” siger økonomidirektør i Kant Arkitekter, Anders Moustgaard.

Find motivationen
“Jeg arbejder meget med at finde deres personlige motivation for at leve sundere, for derved skaber man lysten til at gøre noget ved det. Samtidig er strukturen vigtig, for det at have løbende mål og indrapportering til hinanden gør, at flere holder ved i det daglige. Jeg laver en indgangs- og en udgangstest, har løbende dialog med de ledende i firmaet, monitorerer, laver sjove konkurrencer, de deltager i motionsløb mv. Alt dette er et led i at holde sig i gang og forbedre sin sundhed,” beretter Eskild Ebbesen.

“Det er fantastisk at se de personer, der kommer fra ingenting, men kommer i omdrejninger så de virkelig gør en forskel for deres sundhed, og de kan handle på det første resultat, selvom det måske ikke var så sjovt at erkende ens udgangspunkt. Og den gennemsnitslige stigning på 2,6 år i deres body-age viser, at det kan betale sig at lægge en indsats,” siger den tidligere verdensklasseroer.

Eskilds dag i Mestrenes Mester den 5. november

Eskilds dag i Mestrenes Mester den 5. november

I afsnit 5 af Mestrenes Mester på TV 2, der sendes tirsdag den 5. november klokken 20, er det Eskilds tur til at få vist højdepunkter fra sin karriere sammen med de resterende deltagere.

“Jeg var spændt på at se, hvad TV2 synes var interessant omkring min ro-karriere. Det var selvfølgelig de mange OL-medaljer, som de andre deltagere også syntes var imponerende. Alle i det her selsskab ved jo, at selv om man har genetikken og heldet med sig er det 95 % vilje og engagement i dagligdagen, der giver resultaterne.”

Eskild Ebbesen ser tilbage på optagelserne af Mestrenes Mester med glæde:

“Det var en speciel tur og at være sammen med de her mennesker, hvor jeg har mødt mange af dem før. Det var en kæmpe oplevelse at få lov at være sammen med dem i sådan en periode. Vi ville alle gerne vinde, og selvom jeg måske havde en fordel fysisk fandt vi jo hurtigt ud af, at mange andre faktorer spillede ind. Jeg vil sige, at fokus, viljestyrke og evnen til at analysere og lægge en strategi går igen i de fleste af dysterne, men helt sikkert også noget held,” siger Eskild Ebbesen.