7. januar 2017:

7. januar 2017 var en stor dag for familien Ebbesen, og i særdeleshed Eskild, der blev optaget i Idrættens Hall of Fame ved DR’s store sportsgalla, Sport 2016, i Herning.

Buste, overraskelser og vej i Silkeborg
Familien var med på scenen, da Eskild kunne afsløre sin buste, der skal stå i Idrættens Hus i Brøndby, og Eskild blev overrasket på scenen af de roere han gennem 16 år og fem OL-deltagelser har vundet medaljer med i Atlanta, Sydney, Athen, Beijing og Rio de Janeiro.

En sidste overraskelse var, da han fik opkaldt en passage tæt på den lokale roklub i fødebyen Silkeborg efter sig, Eskild Ebbesens Passage.

Foto: Lars Møller

32. medlem af Hall of Fame
Fra scenen var der krammere fra den nuværende Guldfirer-besætning, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe og Jacob Jacob Søgaard.

“Det har været en helt fantastisk karriere og nogle fantastiske oplevelser, og det havde ikke kunnet lade sig gøre uden nogle fantastiske holdkammerater, min hustru Rikke og mine tre børn samt alle de mange andre, der gennem årene har været med omkring holdet og har støttet op omkring Guldfirerens projekter. En stor tak herfra,” lød det fra en stolt og rørt Eskild på scenen i Boxen.

20 år på toppen
Eskild bev optaget som det 32. medlem for sine bedrifter i en næsten 20 år lang karriere med rosport på topplan, som blandt de største resultater tæller tre OL-guld, to OL-bronze og seks VM-guld med skiftende besætninger på Guldfireren.

Eskild blev med optagelsen en del af en unik klub af danske sportskoryfæer som Paul Elvstrøm, Michael Laudrup, Anja Andersen og Ragnhild Hveger.

LÆS MERE HER:

Video fra Sport 2016 – klik her.

Video om optagelsen i Hall of Fame med klip fra karrieren – klik her.

Link til Hall of Fame-profil – klik her.

Artikel: Eskild Ebbesen hyldes med passage i Silkeborg – klik her.